Siloredskap

Introduksjon

Allsidig, slitesterkt, produktivitet-forsterker - bare noen av fordelene ved vårt komplette utvalg av ensilage grep. Akkurat som alle våre andre redskaper, er de grep utviklet i nært samarbeid med bønder fra hele verden, for dermed å sikre høyest mulig brukerfordeler.

Beskrivelse

Maxi Grapple
Skuffen er basert på den kraftige og forsterkede HD skuffen. Griparmen er montert på skuffens bakside, hvilket også bidrar til redskapets styrke. Den profilpressede overdelen er laget med sterke tre-lags foringer og store låsebolter med stabil låsing. Balken med de kraftfulle tennene er skrudd fast. Tennene skrus enkelt fast i skuffebunnen. Skyddsnettet er en sikkerhetsdetalj, som gjør at løst materiale ikke faller ned på traktoren, og anbefales spesielt om lasteren savner parallellføring eller for traktorer uten hytte.

Maxi Grapple brukes spesielt i USA og Canada for håndtering av rundballer (stor åpning på 2 m), greiner og kvister, løs silo, gjødsel og allmenn skuffearbeid. Tenner, skyddsnett, og griparm kan enkelt avmonteres når bare skuffen skal brukes.

Multibenne
Har du en forvogn som skal lastes med ulike fortyper, da er Multibenne det beste valget. De ønskemål og krav som vi spesielt har gitt oppmerksomhet er:

Den skal være perfekt for endemålet - nemlig silo håndteringen. Sidevangene er derfor litt avrundet så at de enklere kan stikkes inn i siloen. Når redskapet tippes bakover trer de høye vangene i aksjon, slik at løst materiale ikke blir borte. En relativt kort bunn gjør det enklere å fylle hele skuffa, helt inn mot ryggen. Tyngdepunktet kommer dermed nærmere traktoren og ved avtipping i høye vogner stikker ikke skuffespissen inn så langt ned i vogna. Den tette skuffebunnen og den korte avstanden mellom tinnene minimerer spill.

Multibenne, som er konstruert på samme prinsipper som Silograbb, kan håndtere mange ulike slags fortyper, inklusiv gjødsel. Dermed behøver man ikke skifte redskap under foringen.

Powergrab
Ditt behov var vår inspirasjon til den nye designen. Et veldig sterkt universalredskap med høy arbeidshastighet. Passer til både silo og mange andre krevende grip- og skuffeoppgaver. Powergrab er i første hånd tilpasset silohåndtering, men passer allikevel bra for alle øvrige gripe- og skuffe- gjøremål innenfor landbruk, kommune og mindre entreprenør jobber. Ved fylling av silo kjøres skuffa nedvinklet ca. 45 grader i siloen, hvilket gir maksimalt uttak når man siden lukker sammen gripen. Tennenes utforming i gripdelen i kombinasjon med nedvinklingen skaper en jevn blokk uten at store luftrom oppstår og forårsaker varmeutvikling i siloen. Den koniske formen på Powergrab gir enkel fylling og tømming.

Alt materiale er lett å komme til, tom. veggene da gripdelen går å åpne helt.

OBS! Bør ikke brukes på lastere med Combi redskapsfeste. Ved maks. åpning og oppbrytning kolliderer redskapet med lasterens redskapssylindere.

Silocut®
Silokutt er et allsidig og veldig driftssikkert redskap med lave vedlikeholdskostnader. Takket være herdede skjærekniver både i framkant og i sidestykkene etterlater Silokutten en ren snittflate i siloen. Det forhindrer lufttilførsel og varmeutvikling, noe som kan være avgjørende for silokvaliteten. Legg spesielt merke til den vinklede sideknviven som skjærer mot bakfestets motskjær. Denne funksjonen sikrer maksimal skjærekraft.

Tinnebjelken består av kraftige tinner av beste kvalitet. Bunnbjelken er ekstra sterk for at gi stor holdbarhet og lang livslengde.Den helt tette overdelen gir perfekt funksjon for både maissilo og andre typer silo hvor det ofte blir spill. Silokutt 190 og 230 finnes også for lastemaskiner med store BM redskapsfeste.

Silograb®
Silograb er et allsidig redskap. Den tette tinnedelingen eliminerer nesten alt spillet fra siloen. Tinnene er monterte i en bunn med innsveisede hylser. Tinnene følger en sirkelbevegelse gjennom materialet, hvilket gir det reneste snittet, det minste kraftforbruket og den lengste livslengden for tinnene. Dessuten blir materialet presset mot redskapsryggen når tinnene er nedsenket og det gjør at siloen står på plass selv ved kjøring på ujevnt terreng.

Alle modellene har to hydraulsylindre. Modellene 170 til 250 har 15 % større sylindre. Modellene 210 til 250 har forsterkningsbjelker i overdelen.

 

Be om tilbud på Siloredskap

A-K maskiner
Dyrskuvegen 10
Postboks 128
2041 Kløfta
epost: firmapost@a-k.no