NOVADISC

Lav vekt og liten friksjon

Beskrivelse

NOVADISC er enkle trepunktsmonterte skiveslåmaskiner uten stengelbehandler. Kjennetegnes ved solid konstruksjon og gunstig totalvekt. Under utviklingen av den bakmonterte NOVADISC maskinen uten stengelbehandler var det viktig å holde vekten så lav som mulig. Disse nette og lettkjørte maskinene har arbeidsbredder mellom 2,20 m og 3,88 m. Maskinene er meget effektive og passer godt på brede traktorer og traktorer med tvillinghjul.

To kraftige fjærer sørger for at knivbjelken har riktig bakkekontakt selv om underlaget kan være ujevnt. Marktrykket kan justeres ved hjelp av trekkstengene og balansefjærene.

Slåmaskinen senkes slik at den ytre enden av knivbjelken kommer først i kontakt med bakken. På vendeteigen løftes den innerste delen først. Det er mest skånsomt for grastorva.

Knivbjelken er lett og uten sko på innsiden. Knivbjelkens gir ligger rett bak den første skiven. Det betyr problemfri slått i hjørner og over ujevnheter. Reimoverføringen er effektiv og stillegående. Inntakspartiet er solid og slipper gjennom store fôrmengder.

Knivbjelken er opphengt i begge sider så den ikke kan vri seg. Maskinen er stillegående og slitesterk med små påkjenninger på kraftoverføring og lagre. Bevegelsesfriheten i opphenget gir god slått selv om underlaget er ujevnt.

Sikkerhet
Vernedukene er lette å svinge unna for å komme til knivbjelken. Det gjør det enkelt å holde maskinen ren og det er lett å komme til når man må bytte kniver. Vernedukene er laget av spesielt kraftig stoff som stopper steinsprut o. l.

Mekanisk transportlås gjør det sikkert å kjøre maskinen langs veien. De ytre vernebøylene kan foldes inn for å redusere transporthøyden.

Mekanisk påkjørselssikring er standard, den slår ut hvis man kjører på en hindring og svinger ca. 12° bakover. Dermed ødelegges ikke maskinen. Hvis påkjørselssikringen blir utløst kobles den inn igjen ved å rygge litt til knivbjelken låses igjen.

Felles for maskinene:
3 punktsmonterte med Kat II med forskyvbare tappper
Hydraulisk heving av slåtteaggregat
Mekanisk sikkerhetsutløser ved påkjørsel
Kilereimsdrift
Fjæravlastning – vektavlastning på slåtteaggregat
Hurtigskift av kniver
1 enkeltvirkende hydraulikkuttak

Teknisk spesifikasjon

Be om tilbud på NovaDisc

A-K maskiner
Dyrskuvegen 10
Postboks 128
2041 Kløfta
epost: firmapost@a-k.no